Musikhjälpen Latin 2019


För sjätte året i rad samlar Malmö latinskola in pengar till Musikhjälpen, i år för att sex inte är ett vapen. Vi bakar, pantar, spelar, sjunger, dansar, fotar, arrangerar tävlingar, konserter, säljer prylar på auktion och sen kör vi en heldag radio/webbteve den 12 december. Dagen efter sändningen levererar vi checken till SVT/P3-buren i Västerås. Förra året lyckades vi samla in 77.258 kronor, det hoppas vi slå i år. Det här är Malmös fetaste musikhjälpeninitiativ!

Rent konkret arbetar vi med Musikhjälpens tema som stödjer olika områden i behov av hjälp. Det kan handla om klimatflykt, kampen mot aids och att arbeta med att motverka barnsexhandel. Eleverna på Samhälle media arbetar med en radio-/webbtevesändning som i 8 timmar non-stop pratar temat, tar in gäster på temat. Sändningen bjuder också på lättsammare underhållning och mycket musik och liveuppträdanden. Filmeleverna håller i hela sändningsdelen med riggning av studion, filmning, kontrollrum osv. Grafeleverna arbetar fram en enhetlig grafisk profil för hela temat som syns i all kommunikation i allt ifrån print, sociala medier och studion. Parallellt med detta finns ett kraftfullt insamlingsinitiativ där mer eller mindre hela Latinskolan är med och bidrar på olika sätt. Genom att uppträda i sändning, genom konserter runt om i Malmö, genom elevkårsinitiativ, genom att önska låtar och handla bakverk och andra prylar som som säljs till förmån för Musikhjälpen Latin under dagen.


Kort om årets tema:
Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman - medan många förövare går ostraffade. Musikhjälpens tema 2019 är därför Sex är inte ett vapen.
This page last generated on 2019-12-10T15:31:05+00:00